Franska revolutionen tur i Paris

År 1789 inleddes den Franska revolutionen med stormningen av Bastiljen den 14 juli. Revolutionen ledde till att monarkin byttes till ett kejsardöme där Napoleon var kejsare.

I förlängningen ledde den Franska revolutionen till att en rad andra europeiska monarkier ersattes av republiker efter socialistiska revolutioner och spridande av liberal demokrati.

Under denna cirka 2 timmar långa rundtur får deltagarna återuppleva den franska revolutionen och utforska denna historiskt betydelsefulla händelse. Deltagarna får lära sig om de bekymmersamma tiderna vilka ledde till stormningen av Bastiljen, tillfångatagandet av Kung Ludvig XVI och Marie Antoinette som styrde landet.

Turen leder bland annat till fängelset i Bastiljen och Les Invalides varifrån vapen stals för att användas i stormningen av Bastiljen. Vidare besöker turen Place de la Concorde där den första giljotinen som användes för att halshugga Ludvig XVI och Marie Antoinette sattes upp. Guiden leder deltagarna vidare till ytterligare flera historiska platser som berättar om den franska revolutionens dramatiska händelser.

Läs mer om turen om Franska revolutionen här >>