Utflykt till Fontainebleau och Vaux-le-Vicomte från Paris

På denna dagsresa får deltagarna se två magnifika franska slott och dess omgivningar - Vaux-le-Vicomte och Château Fontainebleau.

Utflykten börjar med en busstur till Vaux-le-Vicomte, en vacker liten by 55 kilometer sydost om Paris. Här besöks slottet Château de Vaux-le-Vicomte för en rundtur med audioguide. Under turen får deltagarna njuta av slottets vackra interiör och höra om Nicolas Fouquet som skapade slottet med de största franska arkitekterna. Dock tyckte kung Ludvig XIV att slottet var alltför påkostat och skickade Fouquet i fängelse.

Efter rundturen i slottet får deltagarna gå runt och se den stora trädgården som innehåller vackra fontäner, gräsmattor och blomsterrabatter på den 40 hektar stora anläggningen. En lunch i kaféet kan intas till egen bekostnad.

Därefter leder en kortare busstur vidare till Fontainebleau och det majestätiska Château de Fontainebleau. Detta slott är det största av de kungliga slotten i Frankrike och det enda som varit bebott hela tiden i över sju århundraden och det är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. En rundtur med hjälp av audioguide leder deltagarna runt i den vackra renässansbyggnaden med fascinerande takfresker och snirkliga träsniderier.

Efter besöket i slottet kan turdeltagarna utforska omgivningarna med sina sjöar på egen hand.

Dagsutflykten varar i cirka 9 timmar och inträdesavgifter ingår i priset.

Läs mer om dagsresan till Fontainebleau och Vaux-le-Vicomte här >>