Promenadtur i Napoleons fotspår i Paris

Napoleon var Frankrikes kejsare från 2 december 1804 till 6 april 1814. Han erövrade större delen av västra och centrala Europa.

I Frankrike betraktar många honom som en nationalhjälte och som en stor fältherre och militär strateg samtidigt som han var en stor politiker och reformator medan vissa andra ser honom mer som en tyrann. Napoleon ligger begravd i Hôtel des Invalides i Paris.

Denna tur leder deltagarna runt bland kända monument och områden som förknippas med Napoleon. Turen leder i Napoleons livsspår och leds av en historiskt kunnig guide.

Turen inleds med att ni blir guidade genom des Invalides, den spektakulära byggnaden där Napoleon är begravd. Efter lunchen (till självkostnad) kommer ni att besöka Chateau of Malmaison som var hem åt hans gemål, Joséphine de Beauharnais. Turen går vidare till triumfbågen som ligger längs Champs Elysées och som byggdes till ära för Napoleons segrar. Här slipper ni stå i kö och får gå direkt in i byggnaden med er guide varifrån ni får en vacker utsikt över staden.

Läs mer om Napoleon rundturen här >>