Utflykt till Mont-Saint-Michel från Paris

Mont-Saint-Michel är en fransk kommun och ett kloster i Basse-Normandie vid gränsen till Bretagne i norra Frankrike. Kommunen betraktas som ett världsarv enligt Unesco och är en av de minsta i landet med sina 44 invånare (under 2010).

Mont Saint Michel är ansett som ett av Frankrikes mest vackra syner, uppe på ett berg på halvön ligger ett slottsliknande komplex med kloster och klosterkyrka i Atlantens vatten. Då och då blir Mont-Tombe till en ö i och med att tidvattnet stiger och översvämmar landbron som förbinder klostret med fastlandet. Platsen är en av Frankrikes mest populära turistmål med över 3 miljoner årliga besökare.

Mont-Saint-Michel var ett stort kulturellt centrum och pilgrimsort under medeltiden. Enligt legenden påbörjades klostret under 700-talet efter att biskopen Saint Aubert av Avranches fått besök av ärkeängeln Mikael i en dröm. I klostret finns en kopparstaty av Mikael där han dräper en drake.

Denna dagsutflykt ger deltagarna en grundlig guidad tur i byn och klostret och guiden berättar om det välkända extrema tidvattnet: på sex timmar kan vattnet stiga så pass mycket att det fyller bukten och omger hela ön.

Efter rundturen får deltagarna promenera runt i byn på egen hand för att titta närmare på till exempel klostrets fästningsvallar, butikerna längs byns huvudgata eller besöka öns museer. Totalt spenderas fyra timmar vid Mont-Saint-Michel innan återfärd med buss sker.

Denna dagsutflykt varar i ungefär 14.5 timmar och inträdesavgift till klostret samt lunch ingår i priset. Transporten sker med buss och utflykten leds av en professionell guide.

Läs mer om dagsresan till Mont-Saint-Michel här >>